Лекарите от болницата за животни в британския град Ейлсбъри потърсиха помощ от специалисти по нетрадиционна медицина, след като всичките им опити да излекуват таралеж, който е изгубил бодлите си, приключили без успех, съобщава “Дейли телеграф”.
Животното, намерено и откарано в болницата през август 2008 г., било кръстено Картоф поради необичайния си външен мис. Той наистина прилича на картоф, особено, когато се свие на кълбо. Не е възможно таралежът да бъде пуснат на свобода, защото без бодлите си е незащитен, освен това без естествената си “обвивка” може да почине от преохлаждане.
На картофчето всеки ден му правят овлажняващ масаж с лосион за бебета, тъй като по неясни причини кожата му непрекъснато изсъхва. Лекарите и до момента не могат да разберат причината за падането на бодлите, а е възможно таралежът и да се е родил така. Както заяви основателят на болницата, целият персонал е много силно привързан към необичайния пациент, но е по-добре животното да бъде излекувано и пуснато на свобода.
Засега призивът на ветеринарите към другите специалисти не е дал резултат. В момента в болницата в Ейлсбъри са на лечение над 500 таралежа, а същото така лисици, язовци и ранени птици, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ