Неизлечимо болният син на лидера на британската опозиционна Консервативна партия Дейвид Камерън, 6-годишният Айвън, почина тази сутрин, съобщи пред журналисти представител на партията.
“С дълбока скръб Дейвид и Саманта Камерън потвърждават, че почина техният 6-годишен син Айвън. Айвън, който страдаше от детска церебрална парализа и сериозна епилепсия, се е почувствал зле през изминалата нощ и е починал в болницата Сейнт Мери в лондонския район Падингтън тази сутрин”, се казва в изявление на партията.
Дейвид Камерън и съпругата му помолиха журналистите и обществеността да уважат личния им живот в този труден момент. Лидерът на партията си взе отпуск, като през това време ще го замества вътрешният министър в сянка Дейвид Хейг.
Съболезнования на лидера на торите поднесоха премиерът на Великобритания Гордън Браун и съпругата му Сара. “Смъртта на дете е загуба, която не бива да понася нито един родител”, подчерта Браун. РИА “Новости” посочва, че в началото на 2000 г. Браун и съпругата му изгубиха първото си дете - дъщеря си Дженифър Джейн. Бебето живя само десетина дни, а смъртта му беше тежък удар за родителите. Второто дете на семейство Браун Джон се роди през октомври 2003 г., а през лятото на 2006 г. – и другият им син Джеймс Фрейзър. Няколко месеца по-късно на детето беше поставена страшна диагноза – кистозна фиброза на панкреаса. Това е заболяване на жлезите с вътрешна секреция, което се характеризира с тежки нарушения на дихателните органи и стомашно-чревния тракт и може да доведе до смърт в юношеска възраст.
Дейвид и Саманта Камерън, които днес изгубиха също първия си син, имат още две деца – Нанси и Артър. /БЛИЦ