Бившият губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили ще създава нова политическа партия, чиято цел ще са предизвикването на предсрочни парламентарни избори и смяната на властта в Украйна. Това заяви самият бивш президент на Грузия, съобщава InfoResist.
„Ще създадем нова широка политическа сила, платформа на новите сили, нашата цел ще е смяна на сегашния, съществуващия, така наречен политически елит, който всъщност е отритнат от обществото, но контролира парламента, правителството и цялата власт в Украйна”, каза Саакашвили.
 

Той подчерта, че неговата политическа партия няма да влиза в блокове с други политически сили. Саакашвили също заяви, че не иска да си сътрудничи с президента на Украйна Петро Порошенко.
 
Саакашвили подчерта, че бизнесът и бизнесмените нямат място в политиката и Върховната рада. В новата партия място няма да има и за онези, които са били депутати повече от една година.
 
Саакашвили заяви още, че ще подведе под наказателна отговорност бизнесмена Игор Коломойски и ще национализира ПриватБанк, когато партията му дойде на власт в Украйна. „Когато дойдем на власти, тази банка ще бъде национализирана, а нейният собственик ще отговаря пред цялата строгост на закона. Той ще лежи в затвора”, каза бившият президент на Грузия.
 
ПриватБанк е най-голямата банка по активи в Украйна.

Превод и редакция: БЛИЦ