Зверски изнасилен с бутилка от шампанско в полицейски участък №9 в Казан, столицата на Татарстан, 52-годишният Сергей Назаров умира в страшни мъки на следващия ден. Виновниците за чудовищното престъпление бяха разкрити светкавично, уволнени и предадени на съда, информират всички руски медии.
Сергей Назаров, изпратен от жена си, тръгва да напазарува нещо от близкия гастроном, тъй като им идват гости. На излизане полицаи го спират за проверка на документите. Той не ги носи със себе си и полицаите го помъкват към полицейския участък. Там започват многочасови побоища и нечувани извращения.

Изтезанията спират, едва когато палачите виждат, че той може всеки момент да умре. В линейката последните думи на Назаров са, че е изнасилен с бутилка от шампанско. В болницата му правят спешна операция, но разкъсванията на хранопровода и дебелото черво са толкова големи, че кръвта му почти е изтекла и несретникът умира в страшни мъки на следващия ден.

- Сергей Назаров умря. Вече съобщихме на роднините му. Травмите бяха изключително тежки. Направихме каквото можахме, но човекът си отиде, без да дойде в съзнание, заяви лекар от 18-а градска болница в Казан.

Руските медии моментално започват масирана кампания срещу полицейското насилие. Полицаите първоначално твърдят, че са арестували Назаров за кражба от супермаркета, но е изваден видеозапис от камерите, на които се вижда как човекът пазарува спокойно, чака реда си на опашката пред касата, разговаря с един мъж, плаща и си тръгва, неподозиращ, че това са последните му крачки към ужаса и смъртта.

Властите са принудени да вземат крути мерки. Уволнени са шефа на местния отдел на полицията полковник Сергей Ефремов, зам.-шефа на полицейския участък “Далечен” старши лейтенант Алмаз Василов и още четирима офицери участвали в изтезанията. При разпитите те посочват изнасилвача с бутилката – Алмаз Василов. Срещу тях са повдигнати обвинения за “превишаване на длъжностните права с използване на насилие” и за “умишлено причиняване на тежка вреда за здравето, извършено с издевателство над потърпевшия”.

В нестихващия скандал вчера и днес разкрития за палачите полицаи продължават да правят други техни жертви.