Полицай получи 55 години затвор за това, че открил стрелба и убил 6-годишно момче, пише metro.co.uк. Офицерът от Луизиана Дерик Стафърд получи суровата си присъда само седмица след като бе обвинен за убийство.
През ноември 2015 г. той предизвикал стрелба, в която е бил убит Джереми Мартинс, а баща му бил тежко ранен. 6-годишното дете, страдащо от аутизъм, е било убито в престрелката, която според защитата била "при самоотбрана". Има и заснето видео, което според шефа на полицията на Луизиана била "най-смущаващото нещо, което е виждал".
 


На кадрите се вижда, че бащата Кристофър Фю седи с вдигнати ръце в колата си. Въпреки че не ги предизвиква по никакъв начин, Стафърд и другият полицай Норис Грийнхауз изстрелват 18 куршума в колата.25-годишният Грийнхауз още очаква своята присъда.

Стафърд каза пред съда, че не е знаел, че момчето се намира вътре в колата, когато стрелял и не видял вдигнатите ръце на бащата. Бил стрелял, защото се уплашил, че Фю може да потегли на заден и да удари партньора му. На мястото имало оше двама полицаи, които обаче не са стреляли. Според обвинението униформените не са били в никаква опасност и стреляли по колата от безопасно разстояние.

Превод: БЛИЦ