Полският министър на външните работи Радослав Шикорски поиска от френското председателство да свика спешно извънредна среща на високо равнище на Европейския съюз за обстановката в Грузия в декларация, разпространена от агенция ПАП, предаде АФП.
"Обръщам се към френското председателство да свика спешно извънреден Европейски съвет на ниво правителствени ръководители", се казва в декларацията на Шикорски.
"Министерството на външните работи на Франция е информирано и ми се струва, че такава среща ще бъде организирана", допълва полският първи дипломат.

Според Шикорски в следващите дни и дори часове може да се очакват спешни разговори между външните министри на страните членки на ЕС.
"Териториалната цялост на Грузия се нарушава в момента в огромни мащаби. Има бомбардировки, умират цивилни, чужди въоръжени сили се намират на нейна територия", изтъква също Шикорски.
Полша подкрепя изцяло европейските и атлантическите стремежи на Грузия. Двете страни развиват интензивни дипломатически контакти. /БЛИЦ