Полската прокуратура е започнала проверка във връзка с информация в медиите за сътрудничество на военното контраразузнаване на страната (SKW) с Федералната служба за сигурност на Русия, съобщава РИА Новости.
„Във връзка с информацията в медиите, Службата за военно контраразузнаване съобщава, че в резултат на уведомление от 30 ноември 2016 г., подадено от директора на SKW, е започнато разследване за престъпление предвидено от параграф 1 статия 231 на Наказателния кодекс, за сътрудничество на Службата за военно контраразузнаване с Федералната служба за сигурност на Руската федерация“, се казва в съобщение на службата на сайта на полското военно министерство.

По-рано местният вестник Gazeta Polska съобщи, че бившият директор на SKW Петр Пител, както и началникът на кабинета му Кшищоф Душа през 2012 г. са имали срещи с „резидента на руското разузнаване в Полша В.И.“. според изданието една от срещите е била в Москва, а друга в село Улово на границата с Калининградска област. Каква е била целта на срещите не се казва.