Активистка на екологично движение плисна в лицето на министъра по въпросите на бизнеса на Великобритания Питър Манделсън зелена течност, се съобщава на сайта на Скай нюз.
Инцидентът стана в центъра на Лондон, когато Манделсън слизаше от колата и отиваше на среща, посветена на политиката на правителството в сферата на екологията. Течността не е увредила министъра. По думите на самата активистка това е бил сладък крем от яйца и мляко, който е напълно безвреден.
Активистката от екологичната организация Plane Stupid Лейла Дийн обясни постъпката си с появилите се съобщения за среща на Манделсън с лобисти на оператора на британските летища BAA (British Airports Authority), преди правителството да одобри плана за построяване на трета писта на летище “Хийтроу”.
ЛентаРу припомня, че екологични организации и преди организираха протестни акции срещу плановете за разширяване на летището. През февруари 2008 г. активисти от организацията Plane Stupid се качиха на покрива на сградата на британския парламент и опънаха транспаранти. /БЛИЦ