Пред фотографа Хосе Луис Абад може би е имало бляскава кариера, за която свидетелствали наградите от фотографски конкурси, както и фотосесиите му за Vogue.


През юли 2019 г. обаче Абад е застигнат от странна и откровено нелепа смърт – той поглъща фатална доза халюциноген в изпълнение на уж мистичен древен ритуал, пише BG VOCE.

Обвиняем за убийството на фотографа се оказва порноактьорът Игнасио Гонсалес, известен с прякора Начо Видал.

Той е арестуван в края на миналата седмица от испанската полиция, а въпросите около смъртта на Абад започват един по един да намират своите отговори.

Начо Видал може и да е успешен актьор в жанра за възрастни и да има стотици филми с червена точка зад гърба си, но от години предпочита да представя себе си като „спиритуален треньор“ и „душевен терапевт“, преразказва случая и Lifecafe.

Представя се така и на своята лична уебстраница, и в YouTube канала си, където публикува клипове със свои напътствия към последователите си.

Видал обаче не се ограничава да насочва почитателите си само с думи, а смята, че са необходими категорични действия за лечение и пречистване на човешката душа.

В Ибиса порнозвездата се запознава с интересен начин да постигне въпросното пречистване – чрез отрова от жабата Буфо или така наречената кафява крастава жаба. Земноводното е силно отровно, но се смята, че ако е дозирана правилно отровата му, тя има халюциногенни свойства.

По думите на актьора от розовите филми жабешката отрова се оказва истинско спасение. Заради работата си Начо е потънал във водовъртеж от случайни връзки, алкохол и наркотици и усеща, че има нужда от промяна.

Порнозвездата участва в над 10 хил. сцени по време на 26-годишната си кариера в бранша, но до голяма степен работата му му носи само нещастия и още зависимости.

Както обяснява Видал в свой клип в YouTube, след първата употреба на веществото, извлечено от отровата, чувства как изоставя зависимостите си и се връща към предишната си душевност.

Преживяването явно е твърде страхотно, за да не го сподели с приятели, и той прави точно това, без да осъзнава, че ще се окаже убиец.

Начо започва редовно да включва веществото в своите терапевтични сеанси и да хвали какъв страхотен ефект има то.

Отровата от жабата Буфо се е използвала и в древни шамански ритуали, в които тези, които я употребяват, смятат, че се свързват с отвъдното и с други светове.

Видал също се опитва да оформи истински ритуал около приемането на веществото и не спира да възхвалява неговите чудодейни свойства, които са спасили самия него.

На една такава сбирка идва и Абад, който е приятел на порноактьора. В къщата на Видал в Енгера, провинция Валенсия, са още двама мъже, които също са арестувани заради смъртта на фотографа – един негов братовчед и негов асистент от времената на филмите за възрастни.

Абад приема жабешката отрова като я вдишва, а Начо в това време се изживява като шаман, който ръководи мистичния ритуал.

Фотографът умира в следващите няколко минути от сърдечен удар, като смъртта му дава началото на продължило 11 месеца разследване около обстоятелствата.

На финала са задържани както Начо Видал, така и двамата други мъже, които са присъствали на случилото се, по обвинения за убийство заради безразсъдство и заплаха за общественото здраве.

За доказателство служи не само аутопсията на Абад, но и видеоклип, който един от приятелите на Начо е записал. Видал твърди пред съда, че клипът е направен по изрично настояване на фотографа и защитата на порноактьора настоява на същото.

Основната теза на адвокатите на Начо е, че смъртта на приятеля му Хосе Луис е злощастна случайност.

Пред прокурорите и съдията те ще се опитат да докажат, че Видал не е никакъв шаман. Освен това адвокатският екип заявява, че Абад вече е имал предходен опит с жабешката отрова и е знаел какво и как приема, просто е искал този път да го направи в приятелска обстановка.

Видеоклипът обаче показва, че Начо първоначално се опитва да реанимира своя приятел, но след това очевидно е обхванат от паника какво се е случило и в продължение на 22 минути отказва да се обади на телефона за спешна помощ.

Имало е вероятност пристигнали навреме спешни медици да успеят да спасят Абад, така че колебанията на Видал със сигурност утежняват положението му.

Най-вероятно няма да помогнат и обясненията, че това са древни ритуали на предците му, които прилагани правилно са напълно безобидни. Не и след като за един фотограф шаманските практики по свързване с отвъдното се оказват необратими.