Украинците и армията ни изненадаха света. Тази война ще доведе до края на режима на Путин. Кога ще приключи всичко зависи от целия свят.

Това коментира пред бТВ бившият президент на Украйна - Петро Порошенко.

"За да се въздаде мир се нуждаем от оръжия, оръжия, оръжия - такива за защита, ембарго и санкции , както и депутинизация на света.", категоричен е той.

"Петролното ембарго не е достатъчно. Лично аз имам правото да ви призова да си откажете от зависимостта си от Русия. Само за една година докато бях на президентския пост постигнахме независимост. ", припомня той.

"Два съвета имам към българите: Ако се страхувате сте загубени. Не вярвайте на Путин - той разбира само от сила. Путин обяви Черно море за руско. Поучете се от това, което се случи с Украйна.", натъртва Порошенко.

"Радвам се, че Кирил Петков посети Киев. Искам да благодаря на България, че поема украински бежанци. Това значи много за нас", каза той.

"България е наш приятел. Роден съм в Болград и много добре знам каква е нашата връзка.". категоричен е бившият украински президент.

"На срещата на НАТО през юни, моля, подкрепете нашето членство и моля затворете пристанищата си за руски кораби.", заключи Порошенко.