Това е моментът, в който статуя на Дева Мария плаче. Хиляди вярващи се стекоха в храма, за да станат свидетели на чудото божие и да се помолят за чудо на майката на Исус, предава в. "Дейли Стар".  

Статуята е била заснета "да плаче" в черквата в Сан Антонио Обиспо в общността Керо Армадило Чико в региона Куенчия дел Папалоапан в северния мексикански щат Оахака.

Дама на скръбта, наричана още Скръбната майка, са имената на Дева Мария, с които още е наричана светицата заради своите житейски страдания. 

Според местните медии, религиозната икона е била изложена на показ по време на Новогодишните празници, като посетители на храна са категорични, че са видели как от очите на Божията майка се стичат червени сълзи, които се стичали по бузите ѝ.  

Според някои медии, някои от посетителите дори изтрили сълзите, но те продължавали да текат като капки дъжд. ВИДЕОТО може да видите и ТУК:

След разгласяването на новината, вярващи християни започнали да се стичат, за да видят чудото със собствените си очи и да се помолят за изцеление. 

Посетителите носели със себе си цветя и свещи, които слагали пред статуята. 

Местният жител Антонио Тринидад разказа пред местни медии, че плачещата статия е сигурен знак от бога, че "нещо много важно предстои да се случи". 

Междувременно силно вярващият християнин Антионо каза още: "Девата се моли за изкупление на нашите грехове, моли Господ да ни помогне".  

Тересо Салинес, който също е станал свидетел на чудото, заяви, че е абсолютно категоричен, че "статуята е плакала". По думите му, истинските вярващи ще знаят как да интерпретират този знак от Бога. 

Чудото, определено като послание божие, се случи на фона на все по-голямата ескалация на напрежението в Близкия изток след убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани. Генералът бе ликвидиран в резултат на операция на САЩ. Техеран се закани да отвърне сурово. 

Превод и редакция: БЛИЦ