Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков бе на среща с президента Александър Вучуч, който на свой ред му благодарил за значимия му принос по време на мандата му за развитие на сръбско-българските отношения, пише Монитор бг.


Това става ясно от пост на посолството ни в Белград, цитирайки пресцентъра на сръбския президент. Срещата с Вучич била е по повод приключващия в Сърбия мандат на българския посланик.

По време на срещата била дадена много висока оценка на интензивния политически диалог между България и Сърбия през последните години.

Посланик Влайков отбелязал, че през тези години са проведени повече срещи на високо и най-високо ниво, отколкото за времето след разпадането на бивша Югославия, като отбеляза личния принос на президента Александър Вучич в диалога.

Според Вучич пък отношенията между Сърбия и България са много по-добри, отколкото между други страни в региона. Събеседниците констатирали с удовлетворение, че положителният политически климат има и благоприятно отношение върху развитието на двустранния стокообмен.

Влайков посочил, че за последните четири години взаимната търговия е увеличила своя обем от 730 млн.евро на 1,250 млрд.евро.

Вучич и Влайков обсъдили и различни аспекти на двустранните отношения, както и сътрудничеството на двете страни в регионални инициативи.

Президентът  пожелал успех на  Влайков в предстоящия му нов посланически пост.“

„ПРЕЗИДЕНТЪТ АЛЕКСАНДЪР ВУЧИЧ БЛАГОДАРИ НА ПОСЛАНИК РАДКО ВЛАЙКОВ“ „Президентът Александър Вучич благодари на посланика...

Публикувахте от Ambasada Bugarske/Embassy of the R Bulgaria in Belgrade в Петък, 4 декември 2020 г.