Жена бе осъдена на затвор след потресаващ вандалски акт върху гроба на млад мъж, починал от диабет. 25-годишната Симона Юлий го написала с боя върху надгробния камък на Лиъм Скарман: "Ха-Ха-Ха-Ха, Лиъм. Изглежда, че диабетът отново победи", оставяйки семейството му съсипано.

Лиъм починал от диабет на 22-годишна възраст през 2017 г. Симона написала и неприличната дума "п**ка" върху гроба на момчето в Бристол, пише mirror.co.uk.


Не е ясно защо тя е направила, но семейството на починалия заяви, че подозира, че става дума за любовен триъгълник.

Жената извършила нападението в нощта между 26 и 27 ноември миналата година.

В сряда тя беше затворена за 8 седмици в Магистратския съд в Бристол заради щетите върху надгробния камък в крематориума Уестърли в града.

Освен това й било наредено да плати обезщетение на семейството в размер на 500 британски лири и й била връчена тригодишна мярка за неотклонение.

Окръжният съдия Лин Матюс определи действията на Симона като "объркващи" и "нечестиви", които "удрят право в сърцето" на семейството.


Престъпленията, извършени непосредствено преди тригодишната годишнина от смъртта на Лиъм през декември 2017 г., причиниха на семейството му голям стрес.

В лично изявление до съда майката на Лиъм Сю Вит описва как действията на Симона са съсипали живота на членовете на семейството.

Превод: БЛИЦ