Правителството на Косово чрез прессъобщение, разпространено в петък срещу събота през нощта, съобщи, че е било постигнато споразумение относно стената в град Митровица, предава Gazeta Express.
Споразумението е било постигнато с посредничеството на бюрото на Европейския съюз в Косово и на американското посолство по време на среща между министъра на околната среда и пространствено планиране Ферат Шала и кмета на община Северна Косовска Митровица, Горан Ракич. Всички страни в срещата са се съгласили да решат въпросите, свързани с изграждането на стената в Северна Косовска Митровица.

В началото на декември миналата година в северната част на Косовска Митровица, най-големият сръбски анклав в младата балканска държава, се появи стена, която предизвика опасения, че жителите се опитват да се отделят физически от южната част на града. 
Началото на строителните дейности предизвикаха острата реакция на косовските власти. Министърът на диалога Едита Тахири подчерта, че случващото се може да има негативни последици, припомня изданието.