Принц Чарлс основа компания за производство на лекарствени препарати на основата на растителни екстракти, пише “Индипендънт”.
Фирмата на наследника на британския престол Duchy Originals произвежда лекарства за настинка, стомашно разстройство, както и успокоителни препарати. Duchy Originals се позиционира като бренд, който предлага алтернативни и екологични начини за лечение на разпространени заболявания. Лекарствата, произвеждани от фирмата на Уелския принц, се продават от миналата седмица. Средната цена на опаковка такива лекарства е 10 британски лири.
Специалистите в областта на нетрадиционната медицина като цяло се изказват положително за инициативата на принц Чарлс да започне производството на билкови препарати и отбелязват, че производството на лекарство под бренда на наследника на британския престол може да спомогне за популяризирането на алтернативните методи за лечение. Професор Едзард Ърнст от университета в Ексетър обаче заяви, че откриването на Duchy Originals ще навреди на имиджа на предприятията, които произвеждат лекарства на основата на билкови екстракти. “Като човек, който не се занимава с наука и медицина професионално, принц Чарлс само ще навреди на репутацията на прилагането на лечение с растителни препарати”, подчерта професорът, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ