За поредна година принц Хари отпътува за Африка, за да се включи в мисия на организацията African Parks, чиято цел е възстановяването и поддръжката на националните паркове в Африка.
Принцът разказва за пътуванията си до вторият по големина континент пред списание Town and Country и споделя, че се чувства най-добре сред природата.

За пръв път Хари се среща с дивата Африка след смъртта на майка му - принцеса Даяна - през 1997 година, когато бащата решава да отдели синовете си от светския и медиен шум около трагичното събитие. 32-годишният принц споделя, че сред природата се чувства себе си повече от всяко друго място на света, пише Епицентър.бг.

Последното му пътуване до Африка беше през август 2016 година, когато посети Малави, за да участва в проект, свързан с поддържането на популациите в отделни райони и преместването на 500 слона и още 2000 животински видове, включващи биволи, зебри, диви свине и други.
 
Хари разказва с ентусиазъм за преживяванията си като част от организацията African Parks, като споделя, че за другите участници той е просто един от екипа - спи в същите палатки, всяка сутрин се събужда още с изгрева на слънцето. Принцът се наслаждава на това да бъде приет като равен с всички и споделя възхищението си от хората, които е срещнал и ги определя като земни и здравомислещи.