Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън стартират схема за 5 милиона британски лири в подкрепа на психичното здраве на населението на Великобритания по време на силно безпокойство и изолация заради коронавируса.

От кралското семейство призовават хората да следват указанията на Асоциацията за обществено здраве, използвайки видеоразговори, за да поддържат връзка със семейството и приятелите си, да се придържат към ежедневните си рутинни занимания и да се съсредоточават върху любимите хобита или да научат нещо ново, предаде „Дейли Мейл“.

Извънредно: Принц Чарлз е с коронавирус!

Тяхното начинание е част от правителствена инициатива, която предвижда 5 милиона паунда за благотворителните организации за разширяване на услугите и подкрепата за психичното здраве.

„Последните няколко седмици бяха и са тревожни за всички. Трябва да отделим време, за да се подкрепяме и да намерим начини да се грижим за психичното си здраве“, споделиха Уилям и Кейт.

Бъкингамският дворец спешно съобщи дали Чарлз е заразил кралицата с COVID-19 СНИМКИ

Насоките за психично здраве, които са разработени с приноса на благотворителните организации за психично здраве, предвиждат и как да се помогне на децата да се справят със стреса.

Има и подкрепа за онези, които вече живеят със сериозен психичен проблем, като например как да се обърнат за помощ към специалисти по психично здраве.

Създават се и денонощни линии за помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!