Прокуратурата в германския град Бохум е повдигнала обвинение в укриване на данъци срещу принца на Лихтенщайн Максимилиан, който живее със семейството си в Мюнхен, пише “Файненшъл таймс Дойчланд”. Принц Максимилиан е вторият син на княза на Лихтенщайн Ханс Адам ІІ. Представител на принца потвърди пред изданието информацията за повдигнатото обвинение.
“Обстоятелствата по делото в момента се изясняват съвместно с представители на данъчните органи. Ако бъде установено, че укривам и не плащам данъци на германската държава, незабавно ще изпълня всички изисквания”, се казва в официален коментар на принца, посочва РИА “Новости”.
Принц Максимилиан е втората известна личност, чието име беше замесено в данъчен скандал в Лихтенщайн. Преди това прокуратурата на Бохум повдигна обвинения в укриване на данъци на шефа на германската пощенска компания Deutsche Post Клаус Цумвинкел. Според прокуратурата 64-годишният Цумвинкел е превел в периода 2002-2007 г. чрез фонда "Devotion Family Foundation" в банката на Лихтенщайн LGT около 2,5 милиона евро, като при това данъците върху тази сума от 1,2 милиона евро се оказаха невнесени. Цумвинкел може да получи до 5 години лишаване от свобода. /БЛИЦ