В английския град Чешир, компания приятелки откри капсула за време, която са били заровили преди 22 години. Според британския вестник Daily Mirror повечето прогнози от написаното вътре са се сбъднали.

Шестимата приятелки Джема Линч, Ема Пейдж, Емиан Пейдж, Сиан Макгрейър, Джема Албистън, Джема Руфджедж и Кати Уин решили да оставят спомен за приятелството си попълвайки капсулата на време с различни предмети.


Те я заровиха в земята през 1997 г. С течение на времето м
омичетата загубили връзка помежду си, след като завършили училище и забравили за съществуването на съкровището си. 

Наскоро обаче, след 22 години, една от тях видяла телевизионно предаване за капсула от време и реши да се свърже с бившите си приятели чрез Facebook.

Тогава британците, които вече са на 37 години, се въоръжиха с лопати и металотърсачи и тръгнаха да търсят капсулата. Те признали, че са крещяли от радост, когато я открият. 

Жените донесли находката в къщата на един от тях и започнали да изучават предмети, които са поставили там като тийнейджърки.

Сред тях били списания, сладкиши, фотографии, както и "плашещо точни" прогнози, които приятелките писали една за друга.

 
Те били шокирани, когато научиха, че повечето от нещата са се сбъднали. "Ще се женя следващата седмица и едно от момичетата ми е бе нарисувало сватбена рокля, много подобна на моята", признава Джема Линч.

Пейдж, както пише в детството им, щяла да стане учител в началното училище, Албистън пък да работи с животни. 

Днес едната 
преподава 15 години, а Макгрийри започва да работи в домашни любимци, както са прогнозирали приятелите им.

Жените споделиха, че са прекарали чудесно заедно и са получили много положителни емоции.

Превод: БЛИЦ