В полярното село Воргашор близо до Воркута две продавачки в супермаркет погребаха престъпната мечта на местен тийнейджър. 14-годишният ученик нахлу в магазина и, размахвайки пневматичен пистолет, поиска парите си под заплахата на оръжието.Начинаещият „гангстер“ избрал грешния момент за атаката: служителките на търговския обект бързали да подредят стоките на витрините след скорошната доставка.

Жените били толкова заети с работата си, че пренебрегнали разбойника и когато той, за да привлече вниманието, започнал да размахва „пистолет“ пред лицето на касиерката, опитвайки се да докаже, че оръжието е истинско, тя се засмяла и започнала да снима „разбойника“ с телефона си.

"Недораслият гангстер" нямал друг избор, освен да напусне мястото на престъплението без нищо. Този неуспешен опит да ограби супермаркета беше само началото на всичките му проблеми.

"Образувано е наказателно дело на основание престъпление по алинея 2 на чл. 162 от Наказателния кодекс (грабеж, извършен с използването на вещи, използвани като оръжие), съобщи пресслужбата на Следствения комитет на ИК на Русия за Република Коми.

По-рано на Урал деца с пистолет нападнаха продавачка в магазин за играчки. За щастие оръжието се оказало фалшиво. Жената успяла да задържи едно от момчетата.

Превод: БЛИЦ