Професионалният убиец, който преди дни ликвидира Саша Стойкович /28 г./ в сръбския град Зайчар близо до границата с България, според някои информации най-вероятно се е укрил в България, пише сръбският вестник “Вечерне новости”.
Границата му е била наблизо, а и най-малко ще е рискувал да попадне на полицейските блокади и да тръгне да бяга към Белград, пише вестникът. Тази част на Сърбия отдавна е на картата на наркоканалите. Близостта на българската граница, която е важна брънка от балканския път  на дрогата, допринесе за това много млади хора от Бор, Зайчар и от други места да се окажат в този “бизнес”. Печалбата е бърза, голяма и лесна. Поне докато си извън полезрението на полицията, но и на клановете, пише изданието. Наркотиците идват от Афганистан, минават през Турция, България и оттам през Сърбия продължават към Западна Европа, припомня “Вечерне новости”. Изданието твърди още, че в България част от избягалите членове на Земунския клан се занимават с наркобизнес. Отделни лица са тясно свързани с наркодилърите от град Бор, Сърбия, които са част от трасето за прехвърляне на дрогата към Ниш, Белград, Нови Сад.
БЛИЦ припомня, че Саша Стойкович от Зайчар беше ликвидиран на басейна “Кральевица” в града. Убийството стана пред очите на около 200 души в неделя следобяд. Стойкович е седял на маса в кафенето до басейна, когато млад мъж, облечен в черно и с маска на главата, прескочил без никакви усилия оградата, висока 2,5 метра, хладнокръвно се приближил до Стойкович и от разстояние половин метър стрелял три пъти в тила му. След това изтичал до оградата, прескочил я обратно и избягал. “Стойкович е арестуван няколко пъти. Макар че имаме информация, че той е бил главният снабдител на Тимочка краина с наркотици и че повечето от пратките са минавали през него през последните четири години, никога не сме успявали да му сложим белезниците на ръцете. Нито един дилър или наркоман не го “изпя”, което говори, че Стойкович е бил изключително силен и са се страхували да го издадат. Известни са и връзките му в чужбина, особено в България. Той си е сътрудничил с техните наркобосове и в последно време често е бил там”, каза източник на сръбски вестник от полицията. /БЛИЦ