Професор подложи сина си на нечовешки експеримент и доказа вредата от фастфууда
Студентът по генетика разказва какво се е случило с организма му след изпитанието
Менюто в ресторантите за бързо хранене е способно да убие всички бактерии в червата на човека, които отговарят за метаболизма. Това гласят резултатите от изследване, проведено от Тим Спектър, професор по генна епидемиология в Кралския колеж в Лондон.
В резултат човек започва бързо да напълнява, а след това да страда от затлъстяване, пише The Sunday Times по повод новата книга на професора „Митовете на диетите”, който години наред изучава последствията от бургерите, чипсовете, пържените панирани пилешки хапки и пр. на микрофлората на червата. <br /> <br /> В последното си изследване проф. Тим Спектър доказва, че фастфуудът убива микроорганизмите, помагащи за по-бързата преработка на храната, за усвояването на полезните ферменти и за ускореното освобождаване от ненужните вещества.<br /> <br /> Ученият-генетик използвал като опитно зайче сина си и го хранил в продължение на 10 дни в ресторант за бързо хранене с хамбургери, пилешки хапки и го поял с кока кола.<br /> <br /> <a target="_blank" href="https://myclinic.bg/zdravoslovno-hranene/1272-profesor-podloji-sina-si-na-nechoveshki-eksperiment-i-dokaza-vredata-ot-fastfuda"><span style="color: rgb(128, 0, 0);"><u><strong>Какво се е случило със студента по генетика четете на най-полезния здравен сайт myclinic.bg</strong></u></span></a><br /> <br />