Най-голямото наказание – доживотен затвор, поиска днес прокурорът Кристиана Буркхайзер за маниака Йозеф Фрицъл, процесът срещу който се води в австрийския град Санкт Пьолтен.
Този шумен съдебен процес привлече силно вниманието както в страната, така и в чужбина и в Австрия вече беше наречен “процеса на века”, припомня ИТАР-ТАСС.
В кратката си заключителна пледоария прокурорът призова съдебните заседатели да признаят подсъдимия за виновен по всички повдигнати му обвинения, включително непредумишлено убийство. Според прокурора представените в съда доказателства са напълно достатъчно за това 73-годишният Фрицъл, който 24 години е държал принудително дъщеря си в мазето и я изнасилвал, да бъде признат за виновен за многократно изнасилване, кръвосмешение, лишаване от свобода на други лица, тежко физическо и психическо принуждение, а също така и непредумишлено убийство на бебе, посочва ИТАР-ТАСС.
Преди това на подсъдимия беше дадена последна дума. Той отново се разкая за всички извършени от него безпрецедентни злодеяния, предаде АФП. “Съжалявам от цялото си сърце. Но уви, вече нищо не мога да променя”, каза той. 
Междувременно адвокатът на Фрицъл Рудолф Майер потвърди, че дъщерята Елизабет е била в съда във вторник, докато съдебните заседатели гледаха записа с нейните показания и че точно нейният разказ е накарал Фрицъл да признае извършените от него престъпления. Фрицъл не е знаел, че дъщеря му ще дойде и когато разбрал, че тя е на няколко метра от него, пребледнял и се пречупил. Информацията беше потвърдена и от адвокатката на Елизабет Ева Плац. “Трябваше да направя това заради Михаел /убитото бебе – бел.ред/ и баща ми трябва да плати за всичко, което ни причини”, е казала Елизабет, цитирана от адвокатката си, обяснявайки защо е дошла в съда. /БЛИЦ