Букурещ се готви за празниците, но днес демонстранти принудиха кмета Габриела Фиря да промени мястото на Коледния базар и на Фестивала на коледарските песни. За тях беше избран Площадът на победата, където традиционно се организират антиправителствените протести.Около триста души се събраха на Площада на победата, за да изразят несъгласие с разполагането на коледните тържества тъкмо там, пред сградата на правителството, където се провеждат протести. Опозицията заподозря, че това е начин за осуетяване на протестите.Клотилд Арманд, съюз "Спаси Румъния": Това е място, където политиците трябва да слушат народа, а сега сме в период, в който трябва да слушат внимателно.

Полицията задържа няколко души. Демонстрантите разглобиха оставените конструкции. Кметът Габриела Фиря от управляващата Социалдемократическа партия критикува акцията като незаконна. "От днес можем да отбележим един период, в който Конституцията на Румъния и законите се потъпкват без централните институции на държавата да реагират", посочи Фиря. 

Това не помрачава празничното настроение. Румънската столица грейна с над три милиона светлини, които украсяват над 33 километра. Догодина Румъния ще отбележи сто години от обединението си и част от украсата е в тон с тази тема.