Резултатите от изследване, проведено наскоро в Русия, едва ли може да се нарече надеждно поради твърде малката извадка, но и те също карат човек да се замисли, съобщават световните издания.

В Русия расте броят на жените, които са имали много партньори преди сватбата, като експертите са стигнали до този извод след проведеното проучване на жителките на страната.

Клиничният психолог и сексолог Валентин Денисов-Мелников смята, че има няколко причини за това: първо, възрастта на жените, които се женят, се увеличава. На второ място, възгледът на нежния пол за интимния живот също се променя. В сравнение с други поколения, съвременните руски жени въобще не възнамеряват да запазят невинността си за този, който им предлага брак.

Според резултатите от проучването, проведено от клиничния психолог сред 1000 жени, 11% от руските жени са се омъжили девствени. 28% от анкетираните съобщават за един или два контакта преди брака. 22% от анкетираните са имали преди брака от 3 до пет сексуални партньори, 16% - от шест до десет.

12% от анкетираните заявяват, че са имали интимни отношения с 11-20 мъже. Пет процента от анкетираните са имали много любовници - от 21 до 50. 6% от руските жени отдавна са им загубили броя и не могат да посочат точния брой на сексуалните си партньори преди брака.