Меган Маркъл бе заснета по време на първата си публична проява след обявяването решението на Съсексови да напуснат британското кралско семейство, пише в. "Дейли Стар". 


Херцогинята посети Центъра за жени във Ванкувър във вторник, за да изпие чаша чай с доброволците, работещи там. 

Центърът има за цел да задоволи основните нужди и позитивна промяна за жените в източната централна част на Ванкувър, един от най-бедните райони в града. 

На снимка, публикувана в профила на центъра във Фейсбук, Меган може да бъде видяна как се усмихва насред осем жени.

Коментар под снимката гласи: "Вижте кой ни бе гост днес. Херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл, ни посети, за да обсъдим въпросите, засягащи жените в нашата общност". Следва имоджи.

Постът бе залят от коментари на подкрепа за херцогинята. Само за часове фотосът бе споделен харесан и споделен хиляди пъти. 

"Колко мило! Още повече, че днес времето във Виктория е ужасно. Много хубаво, че тя уважи усилията на общността", пише фен на херцогинята. 

Друг добавя: "Сърцето ѝ е на правилното място. Дамите сигурно са възхитени". 

Трети пък им приглася: "Невероятно, гордея се с това, че тя използва своята звездна сила, за да привлича внимание към важните въпроси".

По-рано във вторник Меган бе заснета за първи път след пристигането си в Канада от Великобритания, където остави съпруга си Хари да се оправя с делата по "развода" с кралския двор. 

Меган бе видяна със зелено палто, докато се качваше на самолет амфибия, за да отиде от остров Ванкувър до Ванкувър. 

Преди това пък е била видяна да шофира из остров Ванкувър, след като, по непотвърдена информация, тя е пропуснала разговори с Бъкингамския дворец.  

Превод и редакция: БЛИЦ