Руските сили са загубили още един склад с боеприпаси в Луганска област във временно окупирано селище. Експлозии на снаряди продължават от няколко часа. Това съобщи в канала Telegram ръководителят на Луганската военна областна администрация Сергей Гайдай.

„В Сватово е унищожен складът за боеприпаси на противника, който се намираше в района на фуражния завод “, се казва в съобщението му.

Местни жители съобщават в социалните мрежи, че през нощта в града са започнали да се чуват експлозии. Впоследствие над Сватово се появил стълб гъст черен дим, придружен от канонади. Местните жители казват, че това е взривяване на складове с боеприпаси на руските военни.

Все още няма официално потвърждение на тази информация.

Въпреки това се смята, че унищожаването на склада вероятно е резултат от използването на ракети GMLRS, изстреляни от американските реактивни системи за залпов огън M142 HIMARS. Тези системи са от скоро на фронта, обяви главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни.

На 16 юни бе съобщено, че в Луганска област е ударен друг склад с боеприпаси на руските военни. Пожарът е възникнал във временно окупираното населено място Красни Луч.

На 28 май в окупирания Донецк по неизвестни причини избухва склад с боеприпаси на руските войски, който е разположен на територията на местния коксохимически завод.