10 000 евро струва бутилка от уискито на дявола. Срещу тази сума ще се продава най-скъпото дебютно уиски, предлагано някога на пазара - The Devil’s Keep, пише Труд бг.


То е произведено от ирландската дестилерия Craft Irish Whisky Co. Първата бутилка от серията от точно 666 бутилки се продаде на търг в Хюстън, САЩ при пет пъти по-висока цена от продажната му срещу 60 000 щатски долара.

The Devil’s Keep е 29-годишно, тройно дестилирано уиски, което е отлежало в редки бъчви.

Като при първото отлежаване питието е почивало в американски дъбови бъчви, при второто в бъчви от френски дъб, а при третото – в унгарски дъб.

Ако платите цената от поне 10 000 евро за бутилка, ще можете да се насладите на нотки на ванилия, карамел, препечена захар и богато опушване.

Уискито се предлага в комплект с малка бутилка вода от района на производството му, придружена от позлатена пипета, с която да се добавя точно нужното количество, за да се превърне чашата уиски в шедьовър.

Вместо ледчета за охлаждане с бутилката The Devil’s Keep ще получите и късчета обсидиан, така че питието да не се разрежда допълнително.

Както и пулверизатор с парфюм, който е уловил същността на уискито и го е превърнал в уникален аромат.