Хората, които работят нощем, са много по-стресирани и напрегнати, тъй като организмите им на практика трябва да се противопоставят на нормалния биологически ритъм. Онзи, който работи нощем, в рамките на 4 седмици успява да се адаптира към обърнатия режим на живот.
Най-сериозните проблеми обаче изпитват хората, които от време на време дават нощни смени, тъй като по този начин те живеят в непрекъснат джет лег, твърди италианското списание Airone.

В Италия „нощната“ професия, от която се печели най-добре, е тази на крупието в казиното. След 10-годишен опит едно крупие печели и по 17 хиляди евро на месец. На Апенините едно крупие работи 5 дни седмично, по 8 часа на ден.

Шофьорите на камиони също много често работят нощем в Италия. Те не могат обаче по закон да шофират повече от 48 часа на седмица. Един шофьор на ТИР обикновено печели между 2500 и 3800 евро на месец.

Рибарите също работят нощем, тъй като тогава излизат в морето, за да хвърлят мрежите си. Обикновено един италиански рибар заработва 1200 евро на месец.

Нощните портиери в хотелите пък печелят средно по 1500 евро месечно.

Пилотите също летят през нощта. Те печелят между 1500 и 10 000 евро на месец.

Фурнаджиите, които започват да пекат хляба в 4 часа сутринта, си докарват максимум 1300 евро на месец. /ПронтоСофия