Световноизвестната немска индъстриъл метъл група Рамщайн вече е в студио, за да запише новия си 6-и подред дългосвирещ албум.
Музикантите работят в Сан Франциско с продуцента Якоб Хелнер (работил с Clawfinger). Китаристът Кристоф Шнайдер още миналата седмица заед с продуцентите Хелнер, Улф Крукенберг и Флориан Амон замина за САЩ, за да бъде направена подготовката за записите на всички нови композиции. 

Рамщайн е немска индъстриъл метъл група, създадена в Берлин през 1993 година. Освен с тежкия си звук групата се отличава и с осезаемо присъствие на голяма доза театралност и драматизъм в музиката, подсилена с изпъкващи електронни кийбордове. Структурата на песните е подобна, състояща се от тежки насечени рифове, повтарящи се през по-голямата част на песента на фона на хаотични кийбордове и припев, най-често повтарящ една и съща фраза.

Групата остава известна и като най-известната немска формация за всички времена. В световен мащаб продадените копия от албумите им са над 25 млн..

Текстовете са агресивни, мрачни, ererпонякога вулгарни и със открита сексуална насоченост, а нерядко гротескни и стряскащо реалистични. Любовни теми също се срещат, но са представени най-често от своята тъмна страна. Вокалите са главно минорни и груби, почти изцяло на немски език. Въпреки това Рамщайн са популярни в целия свят. След дълга почивка групата от Източен Берлин вече е в студиото за записите на новия си албум. /БЛИЦ