Двама души от Минесота са нападнали в неделя в хотел трупата на Руския национален балетен театър. Пострадали са петима души.
Инцидентът е станал в хотел Doubletree в центъра на Минеаполис. Двама души от Минесота скандирали расистки лозунги и се нахвърлили с юмруци върху чуждестранните гости на хотела.
Когато групата от 20-ина души влязла в хотела, мъж започнал да прави шумни изявления, от които следвало, че “той не е на себе си поради това, че те говорят на руски, а не на аглийски”, каза офицерът от полицията Уилям Палмър за агенция UPI. В групата, която е била нападната, е имало не само руснаци. Един от задържаните е ударил чернокож охранител. “Той направи и няколко расистки изявления”, казаха от полицията.
Сред пострадалите е една от балерините от трупата. Телевизия ABC News отбелязва, че няма опасност за живота на хората, на които е нанесен побой. Властите в САЩ са повдигнали обвинения на задържаните. РИА “Новости” посочва, че трупата на Руския национален балетен театър е в Минеаполис на гастроли със “Спящата красавица”. /БЛИЦ