Разглезен син плейбой уби собствения си баща и се опита да замаскира убийството като самоубийство, след като му били спрени джобните в размер на 1000 долара седмично. 


Томас Гилбърт-младши ще лежи 30 години в затвора, "по пет за всеки куршум", с които е убил баща си Томас-сатрши, банкер от "Уолстрийт".

34-годишният стрелял по баща си шест пъти през 2015 година в дома им в Манхатън след спор, по време на който бащата заплашил сина си, че ще му спре кранчето. 

Томас-младши е получавал по 1000 долара седмично джобни пари, като родителите му плащали и наема в размер на 2 400 долара месечно. 

Роденият със сребърна лъжица в устата светски лъв е бил член на ексклузивен частен клуб за пътешествия и обикалял света, заобиколен от лукс, който изцяло бил плащан от 70-годишният му баща. Родителите дори били платили колата му, луксозен всъдеход "Джип", както и глобите му за паркиране. 

Според слуховете, богатството на семейството възлизало на около 200 милиона долара, но се оказало, че повечето пари били блокирани в различни финансови инструменти. 

След като заявление за заем за стартиране на хедж фонд на Томас-старши било блокирано, банкерът решил да направи ревизия на своите финанси. Шели и Томас-старши решили да намалят джобните на сина си и да го окуражат да си намери работа. 

Джобните на плейбоя били намалени до 400 долара седмично, като му било казано, че кранчето в бъдеще може да бъде спряно тотално. 

На 4 януари 2015 година джобните на Томас-младши били намалени до 300 долара. Тогава разглезеният младок се появил неочаквано в дома на родителите си. Поводът бил, че Младши искал да говори с баща си за бизнес. 

Младши помолил майка си да напусне жилището, за да му вземе сандвич и кола - напитка, за която той знаел, че родителите му не държат у дома си.

Когато Шели се върнала, тя забелязала, че синът ѝ си бил тръгнал. След това тя намерила съпруга си на пода до спалнята им в локва кръв.

Младши бил оставил пистолета в ръката на баща си, за да замаскира убийството си като самоубийство. 

Превод и редакция: БЛИЦ