За жител на един от кварталите в руския град Челябинск неделното утро едва ли е могло да се нарече добро. Събудила го е силна музика от кола под прозорците на дома му. До машината пък стоели три момичета и пушели наргиле. Било пет часа сутринта.

Час по-късно жителят на Челябинск си изпуснал нервите и въоръжен с колан тръгнал да разгонва шумната компания, съобщават световните издания. Разгневеният мъж удрял по бедрата и задните части, но конфликтът не приключил дотук.Момичетата веднага записали с телефоните си побоя и написали заявление в полицията. Според тях те не са пречили на никого и само са слушали музика на телефона си. Може би подобно извинение щеше да проработи, но те били "предадени" от собствените си акаунти в социалните мрежи, където нещата изглеждат по различен начин.

А съдейки по всичко, те са събудили не само мъжа с колана, но и други жители на квартала, които са заснели действията на момичетата от прозорците на апартаментите си.Артьом Клименко, директор на управляващата компания, която стопанисва жилищния комплекс, не взема страна, но осъжда лудориите на момичетата и съветва жителите да се обаждат в такива случаи на полицията, вместо да прибягват до кавги.Момичетата между другото се оплакват, че в полицията само са се "посмяли над ситуацията" и сега не знаят дали търсят този мъж, или не. И затова те са разпространили видеозапис на нападението в социалните мрежи.

От полицията в Челябинск съобщават, че показанията на момичетата са регистрирани и в момента се проверяват. Мъжа с колана го очаква глоба. Всъщност и момичетата ги очаква глоба - за нарушаване на закона за шума.