Заместник-министърът на външните работи на Русия Анатолий Антонов, който дойде в дипломатическото ведомство от министерството на отбраната, е считан за основният кандидат за поста на руския посланик в САЩ, чиято смяна предстои до края на годината, пише "Взгляд"
Назначението на Антонов, който е привърженик на твърдата линия по отношение на Запада, за посланик във Вашингтон било решено от Кремъл още през есента на 2016 г., когато Москва предполагаше, че президентските избори в САЩ ще спечели Хилари Клинтън. Но и след избирането на Доналд Тръмп, Антонов запазва най-големи шансове за престижния пост в САЩ, посочва "Коммерсант".Източник от обкръжението на Антонов обаче определя информацията като "невярна".

В края на декември президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за назначаването на Анатолий Антонов, които бе заместник-министър на отбраната, на поста зам.-министър на външните работи.

Тази година се очаква да бъде сменен и американският посланик в Москва. В американските медии се спрягат няколко кандидатури за поста. Сред тях и тази на Томас Греъм - съветник на бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши по въпросите на политиката спрямо Русия и консултант на бившия държавен секретар Хенри Кисинджър, а също и на известния с доброжелателното си отношение към Русия конгресмен Дейн Рорабакер.Източник: "Руски дневник"