Заподозряната за стрелбата в Нешвил Одри Хейл е закупила седем огнестрелни оръжия законно от пет различни магазина преди вчерашната трагедия, казва началникът на полицията в Нешвил Джон Дрейк.

Дрейк казва, че полицията е разговаряла със семейството на Хейл, което е казало на властите, че Хейл се е лекувала от "емоционално разстройство", съобщава news.bg.

"Родителите ѝ са смятали, че тя не трябвало да притежава оръжие", казва Дрейк. "Тя е криела няколко оръжия в къщата."

Хейл не е била известна на полицията преди нападението.

"Засега нямаме мотив", казва началникът на полицията в Нешвил Джон Дрейк.

Дрейк отново заявява, че Хейл не се е насочила към конкретни лица при влизането си в училището.Жертвите са били произволно избрани.

В разговор с медиите началникът на полицията в Нешвил Джон Дрейк казва, че властите смятат, че заподозряната Одри Хейл е била "обучена" въз основа на поведението на стрелеца по време на нападението в понеделник.

"Заподозряната е била на по-високо ниво, смятаме, че е имала някакво обучение, за да може да стреля професионално", каза Дрейк. "От видеото, което видях, тя е стояла далеч от прозорци, за да не бъде лесна мишена за стрелба".

Одри Хейл, която полицията определи като транссексуална, в крайна сметка е убита, след като е простреляна от полицаите.

На пресконференцията началникът на полицията в Нашвил Джон Дрейк казва, че полицията не е имала причина да отнема оръжията на заподозрения.

Понастоящем в Тенеси не съществува така нареченият "закон за червения флаг", който позволява на служителите да отнемат оръжията от притежанието на хора, за които смятат, че могат да представляват опасност за другите или за самите тях.

Дрейк заяви, че ако полицията е била уведомена, че заподозреният представлява такава опасност, е щяла да се опита да го направи.

"Няма закон за това", каза той, но добави, че ако това "ни беше станало известно, тогава щяхме да се опитаме да вземем тези оръжия".

Но "нямахме абсолютно никаква представа", че заподозреният представлява някаква опасност - тя не е била в полезрението на полицията по никакъв начин преди понеделник, каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук