Дева Мария се появи в небето над аржентински град. Медиите разпространиа снимка, която показва фигурата на Богородица в небето над Аржентина, съобщи в. „Дейли Стар”.

Християнските поклонници твърдят, че Богородица се е появила на небето и ги предпазва от коронавирус. Кадърът е направен привечер в град Сан Карлос, в североизточната аржентинска провинция Кориентес.

Показва три воала от синя и бяла светлина, които се появяват от небето - цветовете, обикновено свързани с християнския светец.

Неназован жител, чиято дъщеря направила снимката, каза: „В небето започна да се вижда дъга и тогава няколко капки започнаха да създават фигурата (на Богородица) в небето, обгръщаща слънцето“.

Местните медии съобщават, че някои жители сравняват фигурата, видяна в небето, с Девата на Итати, покровителката на провинция Кориентес.

Сузи Хименес също твърди, че е видяла фигурата като Дева Мария и каза, че е чудо, като пише: „Благодаря Майко, че ни защитихте, че ходатайствахте за Бога и за вашата милост към хората“.

В информациите за случилото се се посочва, че фигурата е била наблюдавана и от близкия град Канделария, Сан Карлос - казва се, че е един от най-старите йезуитски градове в провинцията.

Нанси Сервантес Саес коментира: "Има много истории ... Знам, че сме много чувствителни, не искаме ли малко надежда?"

Това се случва в момент, когато пандемията на коронавирус се задълбочава в Южна Америка и започна блокирането в цяла Аржентина.

На 19 март Аржентина въведе национална карантина, която ще продължи до полунощ във вторник, 31 март.

Изключенията от карантината са за пътувания на сам човек за закупуване на стоки от първа необходимост, като лекарства или хранителни продукти и за пътуване до летище.