Джакпотът в италианското Супереналото достигна 94,8 милиона евро, което е абсолютен рекорд в целия свят. Печалбата може да отиде при онзи, който тази вечер познае шестте печеливши числа.
Въпреки че не е ясно дали това ще се случи при следващото теглене, е сигурен друг факт - че печелившият е италианската държава. В нейните каси са влезли досега 347 милиона евро от залагания за рекордния джакпот. Толкова е събрала хазната за първите осем тегления през октомври. Това означава ръст от 115%, в сравнение с първите 9 месеца на годината. Само в рамките на седмица залаганията са се увеличили с 28%.
Възможните комбинации за Супереналото са 622 614 630 на брой, твърдят експертите.
Тези дни Асоциацията на потребителите Кодаконс поиска да се постави таван в паричните залагания, за да се избегне превръщането на Супереналото в опасна национална треска.
„Призоваваме да се установи чрез закон максимален паричен лимит, към който трябва да се придържа всеки играч при всяко теглене. Само така е възможно да се избегнат екцесии“, каза Асоциацията, която призова контролът да се осъществява чрез показването на документите за самоличност на играчите./Pronto Sofia