Тайната на дългия и успешен брак се крие в една проста рецепта: четири целувки на ден и секс три пъти седмично, сочи най-новото изследване, проведено от британската страница Confetti.co.uk.
В анкетата са участвали 3 000 души, чийто брак продължава повече от 10 години. Участниците в анкетата са изтъкнали следните приоритети:
- секс три пъти седмично
- целувка четири пъти дневно
- глезене три пъти дневно
- поне две общи хобита
- две романтични вечери месечно.
Изследователите са открили също така, че е най-добре двамата да се запознаят чрез приятели и да се оженят, след като са ходили три години.
Идеалните години за брак са 31 за мъжете и 29 за жените. След сватбата е най-добре да се изчака с децата 2,5 години.
След като утихнат вълненията около сватбата, е много важно да се поддържа магията с редовни целувки, глезене и романтични разходки.
Освен честите целувки и прегръдки изследователите съветват съпрузите, независимо къде се намират, постоянно да бъдат “в контакт” по телефона, с SMS-и или e-mail-и.
Две пътувания през уикенда и едно пътуване в чужбина през годината допълнително ще укрепят брака, казват изследователите.
Макар че е желателно да имат две общи хобита, за съпрузите е много важно и да запазят част от своята независимост, като по два пъти месечно излизат сами с приятелите си, пише “Ютарни лист”. /БЛИЦ