Отишли на на риболов мъже от Сахалин се сдобили с необичаен улов. Теглото на плячката обаче било такова, че тримата силни мъже не можгли да го извлачат на борда на лодката. Рибарите решили да излязат на брега и там, на земята, да се опитат да изтеглят рибата от водата. 

Рибарите бяха изгубени, когато наближили брега, видели как огромни бивни, стърчащи от тялото на животното, се извисявали над водата.

Трупът на неизвестното същество, възстановено от океана, лежал там няколко дни. Що за същество било, рибарите не разбрали. Едва сега мъжете започнали да осъзнават, че са били изложени на голям риск при опита да хванат това същество, тъй като в защита то лесно е можело да преобърне лодката и да ги нападне.

Експертите, пристигнали на мястото, не могли да идентифицират мистериозното животно. Един от тях предположи, че рибарите са хванали истински динозавър, който дълги хилядолетия е живял и се е криел в дълбините на Тихия океан.

Изследователите били най-объркани от наличието на бивни в животното, които били равномерно разпределени по тялото през 30 сантиметра. Сега учените се опитват да установят какъв вид животно е и дали има реална опасност рибарите да ловят риба край бреговете на Сахалин.

Превод: БЛИЦ