В дома на родителите на 17-годишния германец, който по последни данни е застрелял 15 души днес, полицията е открила 18 единици различно оръжие. Служителите на реда извършиха обиск в дома на майка му, която е отведена в полицията. Бащата, който живее в съседно градче, бил богат бизнесмен. Според някои информации убиецът е криминално проявен.
БЛИЦ припомня, че трагедията се разигра в училище в немския град Виненден в провинция Баден Вюртенберг, на 20 км северно от Щутгарт. Облеченият в черна униформа младеж нахлул в училището "Албертвил" около 9,30 ч. и без да каже и дума, открил огън. Стрелял е по коридорите и в стаите. Както съобщава полицията, броят на ранените засега не е известен, но те са много, убитите в училището по предварителна информация са 10.

След като излязъл от училището, нападателят убил случаен минувач близо до психиатричната клиника. Тогава избягал към центъра на града. Пътьом отвлякъл мъж във Фолксваген и преминал през полицейската блокада. Оставил мъжа на магистралата за Щутгарт и отишъл във Вендлинген. Там убил още двама случайни минувачи.
Издирвали са го над 1000 души от спецчастите. Открили го на паркинга на търговски център. Там нападателят ранил още двама души, може би полицаи. Предполага се, че може би и те са починали. След това е бил застрелян от полицията.

Полицията потвърди, че масовото убийство е извършено от 17-годишния Тим К., бивш ученик от училището. /БЛИЦ