Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали два изтребителя МиГ-21, за да го прехванат, предаде "Диджи 24".

Министерството на националната отбрана съобщи, че системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили е открила около 12:30 ч. малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния.

Припомняме, че силно земетресение с магнитуд М=5.8 бе регистрирано в района на град Търгу Жиу в 15:16 часа българско време.

"Румънските власти са приложили всички стандартни процедури от момента на откриване на обекта и два самолета МиГ-21 „LanceR“ на румънските ВВС от бойната служба под командването на НАТО са излетели от 86-та въздушна база Fetești около 12:40 ч. като са били насочени към района, в който е съобщено за въздушната цел”, се казва в прессъобщение на Министерството на националната отбрана, цитирано от БГНЕС.

От съобщението се разбира, че пилотите на изпратените изтребители не потвърждават наличието на въздушна цел нито визуално, нито чрез бордовите радари.

НЛО ошашави хората и в Пернишко, къде са изтребителите? СНИМКИ

Те са останали в района за около 30 минути, за да се изясни напълно въздушната обстановка, след което са се върнали във военновъздушната база. Както съобщихме малко по-рано неизвестен обект се появи и в небето над Молдова, която временно затвори въздушното си пространство днес следобяд.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук