Микробус, в който са пътували членове на популярната руска пънк група Sonic Death, е катастрофирал в обхванатата от снежни преспи Русия, съобщава Блокнот.
Инцидентът се е случил на 9-тия километър на магистралното трасе "Вятка" - возилото попаднало на обледен участък, излязло от пътя и се обърнало. В момента на катастрофата в него били четирима души - музикантите и шофьорът."Движехме се с около 90 километра в час," написаха по-късно музикантите, никой от които не е пострадал. "В шок сме, но по-лошото е, че трябва да отменим концерта си в Толиати."

Пристигналите на мястото полицаи помогнали на пънкарите да се измъкнат от микробуса и извадили инструментите им и личните вещи. После возилото било изтеглено.По-късно в соцеалните мрежи Sonic Death публикуваха извинение, че се налага да отменят още един концерт: "За съжаление не успяхме да открием никакъв начин да се доберем до Самара," написаха те. "Колата ни не става за нищо, а с влак се оказа невъзможно. Най-близкия влак пристига в Самара на осми. Концертът трябва да се отложи, ако трябва да се връщат пари, пишете на организатора. Ориентировъчно ще се върнем през март. Извинете и не ни проклинайте."

Превод: БЛИЦ