Любим персонаж на звездата прави уязвим неин акаунт
Хакери се добраха лесно до акаунта на Салма Хайек в онлайн услугата Apple MobileMe, съобщава TechNews.bg. Злосторниците са успели да налучкат отговора на секретния въпрос за припомняне на парола, имайки вече имейл адреса на холивудската звезда.

Данните за акаунта са били публикувани на сайта 4chan.org, съобщава Electronic Pulp. Като използвали адреса [email protected] за достъп до акаунта, хакерите са инициирали функцията за припомняне на забравена парола. Никаква трудност за тях не е било да отговорят правилно на секретния въпрос за любим персонаж на Хайек - все пак всички знаят култовия филм Фрида, в който актрисата с мексикански произход изпълнява главната роля.

Следващото препятствие – рождения ден на Хайек – на практика не е било никакво препятствие за получаване на парола за MobielMe акаунта на звездата. Инцидентът нагледно показва несъвършенството на методите за защита на достъпа до акаунти, както и наивността да се използват данни, които са известни не само на притежателя на акаунта. /БЛИЦ