На 6 март Украйна обсъждаше инцидента с кортежа на украинския президент Петро Порошенко, който прегази 87-годишен дядо. В момента Василий Андреевич чака да бъде опериран, от съдбата му се интересуват в момента властите, роднините и журналистите. За разлика от тази история, друга трагедия, също косвено свързана с президента, остана практически неизвестна за обществото, пише Страна уа.

Става дума за самоубийството на старшия сержант на Полка със специално предназначение към Националната полиция за Киевска област Сергей Галасюк.


На 23 февруари мъжът се е застрелял, започвайки смяната си по охраната на президентското имение в Конча-Заспа. За загадъчната гибел на полицая се появи новина (с видео) в един сайт, но малко след това тя бе бързо изтрита. 

Страна уа изясни подробностите около тази загадъчна история. 

Как е загинал охранителят? 

Фактът за инцидента с летален изход при осигуряването на охраната на първото лице на държавата на Страна уа е бил съобщен от източник няколко дни след инцидента. По думите му, става дума за служителя на специалното подразделение на полицията в Киевска област Сергей Галасюк. "На 23 февруари полицаят се е самоубил по време на дежурство до дома на Порошенко в Козина. Той е старши сержант Сергей Галасюк. Той е пристигнал в селището и е сменил служител на УГО (Управление за държавна охрана). Влязъл е в бутката и се е застрелял", каза източникът. 

След това източникът е изразил учудване защо за инцидента не се съобщава в медиите. Както се оказа, най-малко един информационен сайт е съобщил за гибелта на Галасюк. 


Имението на Петро Порошенко в Козина, където на 23 февруари са се разиграли трагичните събития. 

Сюжетът за самоубийството на полицая е премахнат от мрежата 

В деня на кончината на мъжа, 23 февруари, съответните статия и репортаж са се появили на страницата на изданието "Правда ТУТ". В момента обаче на практика няма никакви следи за съществуването на новината. Първоначално бе премахната съответната статия от сайта, а след това бе премахнат и достъпа до видеорепортажа в youtube-канал на ресурса.