Гибелта на втория човек в „Ал Кайда” Абу ал-Хайр ал-Марси в края на февруари 2017 г. в Сирия вероятно е свързана с използване на нов тип оръжие от американски малко забележим безпилотник Lockheed Martin RQ-170 Sentinel. Според френското списание Air&Cosmos, характерът на повредите на лекия автомобил, в който се намирал Ал-Марси, потвърждава тази хипотеза.
Единичният отвор на тавана на колата с нищо не напомня въздействието за ПТУР от семейство AGM-114 Hellfire, а още по-малко за управляема авиобомба с маса 227 кг., обикновено използвани от БЛА MQ-9 Reaper. Експлозията от тях би направило колата на парчета.
 

По-вероятно изглежда използването на лека управляема ракета Raytheon AGM-176 Griffin или 70-мм управляема ракета APKWS с маса 11,3 кг, които могат лесно да се използват от БЛА, при това лесно да се поберат в тялото на RQ-170 Sentinel.
 
Най-интересното е, че използваното оръжие против видния терорист било без експлозив, поразявайки целта изключително за сметка на кинетичната си енергия, падайки върху автомобила практически вертикално отгоре.
 
Преводи и редакция: БЛИЦ