Мъж от Залцбург, който намерил пръстен за 200 000 евро и го върнал на собственичката му – бившата съпруга на фронтмена на Ролинг Стоунс Мик Джагър Бианка, я съди, тъй като тя не му е изплатила полагащото му се възнаграждение, съобщи АФП.
Съгласно закона Бианка Джагър е трябвало да плати на Райнхард Ринглер 5 % от стойността на намерения предмет, тоест 10 000 евро. Тя обаче твърди, че австриецът много дълго време не й бил върнал пръстена и не може да претендира за възнаграждение. Платиненият пръстен с аквамарин беше изгубен на 22 август 2008 г., а Ринглер съобщи, че го е намерил едва в началото на септември.
Австриецът твърди, че намерил пръстена пред хотела в Залцбург, в който отсяда Джагър и го дал на 13-годишната си дъщеря. Разбрал, че накитът е истински едва, когато се върнал от отпуск и видял съобщенията в пресата.
Джагър, която се занимава с правозащитна дейност, направила алтернативно предложение на Ринглер – тя да даде 9 000 евро на Амнести Интернешънъл, а останалите 1 000 евро – на дъщерята на Ринглер. Австриецът обаче не се съгласил. Делото ще се гледа от съда в Залцбург на 4 май. Ако Джагър изгуби, ще трябва да плати 19 000 евро, в която сума влизат съдебните разноски и хонорарите на адвокатите, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ