Британски военен герой е разследван, задето е нарушил правилата за карантината, като е кръшкал с омъжена жена, предаде в. „Сън“. 51-годишният ген.-майор Рупърт Джоунс си е признал, че е имал извънбрачна връзка насред пандемията, съобщава "Монитор".

Жененият баща на три деца, който е син на героя от войната за Фолкландските острови полк. Х. Джоунс, бе спряган за евентуален командир на британската армия. Сега обаче той е изправен пред високопрофилно разследване.

Ген. Джоунс заявил пред командира си, че се е влюбил в омъжена жена и майка, която живее близо до дома му в графство Дорсет. Заради нея той напуснал съпругата си Лусинда, с която има 23 г. брак. Генералът отговаря за реакцията на Великобритания спрямо коронавируса в чужбина. Той например изпраща медици на Фоллкландските острови, където е загинал баща му и е получил посмъртно Кръста „Виктория“. „Той е имал връзка с омъжена жена по време на карантината – заяви източник на „Сън“. - Това се говори из целия щаб“.

Джоунс, който през 2016 г. стана най-владият генерал в британската армия, е базиран в постоянния съвместен щаб в Нортууд, Северозападен Лондон. Той е командвал части в Северна Ирландия, Босна, Ирак и Афганистан. Рупърт бил едва 13-годишен, когато баща му загинал при атака срещу аржентинско картечно гнездо в битката за Гус Грийн през 1982 г.

Джоунс признал връзката си пред ген. Патрик Сандерс, който е един от четиримата началник щабове във Великобритания. Той казал, че бракът ме се разпаднал по-малко от година, след като си купили къща за 1,5 млн. паунда близо до Шърборн в Дорсет. Генералът прескачал по време на карантината за любовни срещи с жената, която няма нищо общо с военните.

Той не е нарушил устава, но е нарушил правителствените мерки за борба с разпространението на коронавируса. Отгоре на всичко, както изтъкна в. „Дейли мейл“, на 24 март – денят, след като бе наложена карантината на Острова, той използва официалния си акаунт в „Туитър“, за да призове британците да спазват изискванията. „Останете си вкъщи и правете вълшебни неща“, изтъкна генералът.

Ген. Джоунс е поредната високопоставена личност, която бе обвинена, че е нарушила мерките, наложени по време на карантината. Правителственият съветник проф. Нийл Фъргюсън, който помогна да се планира изолацията, напусна поста си, след като стана ясно, че е поканил омъжената си любовница Антония Стаатс за забежка в дома му през май т. г. Той призна, че е направил погрешна преценка, изтъкна „Дейли мейл“.