Евгений Пригожин "си търси тялото" в Попасная след удара по базата на ЧВК "Вагнер". На фона на разпространената в украинските медии информация за удара по базата на ЧВК в Попасная се появиха и актуални снимки от мястото. "Търсим с Пригожин неговото тяло", пошегува се героят на Русия Андрей Богатов.  

Според редица медии Пригожин е бизнесменът, собственик на ЧВК.  

След точен удар на украински войници по базата на наемници от руската частна компания "Лига", по-известна като ЧВК Вагнер, "се появиха слухове за ликвидирането на собственика на тази организация Евгений Пригожин. За съжаление, тези слухове не се потвърдиха, пише Обозревател уа. 

Ракета HIMARS удари щаб на ЧВК Вагнер, има жертви, убит ли е Пригожин СНИМКИ

В мрежата се появиха снимки, на които Пригожин инспектира руините на базата на руската ЧВК. Под развалините, както се съобщава, са "погребани"  част от стотиците загинали в резултат на удара вагнеровци. 

Пригожин на мястото на влизане в базата на Вагнер в Попасная

След съобщения за възможната смърт на Пригожин в резултат на удара на ВСУ по базата на ЧВК Лига във временно окупираната Попасна в Луганска област, в мрежата се появиха снимки, които опровергаха ликвидирането му. 

Военнопрестъпникът, набиращ затворници от руските затвори за войната в Украйна и хвалещ се със „специални правомощия“ от руския президент Владимир Путин, е оцелял и този път, пише Обозревател.

На мястото на ликвидирането на около сто от неговите "бойци" Пригожин позира, за да опровергае слуховете за смъртта му.

На снимките се вижда как той инспектира останките от база, където са загинали около сто руски наемници.

На украинските военни да нанесат точен удар по базата е помогнал руски кореспондент, който няколко дни преди удара е посетил базата и е разпространил нейни снимки с таг към своето местонахождение. Самите руснаци признават, че преди това разположението на щаба на вагнеровците не е било известно почти на никой. 

Според предварителните оценки там са били ликвидирани над 100 руснаци. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук