Роднини на починал мъж трябваше да занесат трупа му в застрахователната компания, след като от там отказали да им изплатят обезщетение.
 
Две жени бяха заснети как носят тялото на чичо си в клон на застрахователна компания в Южна Африка, след като отложили погребението му, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Обезщетението в размер на около 2000 евро било забавено с цели 9 дни заради формалности. Така племенният погребален ритуал не можел да бъде изпълнен.
 
„Ние не сме богати хора. Ние сме бедни и те отказаха да ни платят. Освен това сме съкрушени. Постоянно ходехме там, а те постоянно ни мотаеха и ние бяхме ядосани, разочаровани и само искахме да го погребем както трябва. Помислихме си, че ако документите не са им достатъчни, тогава може би тялото ще бъде“, разказа едната племенница на 46-годишния покойник.
 
Роднините му домъкнало тялото в чувал и го вкарали в сградата на застрахователния клон. Оставили го на пода, а едната жена дала документите на служител.
 
Опечалените роднини казали на персонала, че няма да си тръгнат докато не им изплатят пълното обезщетение.
 
След няколко разговора и обаждания на пожар се стигнало до съгласие сумата да бъде изплатена, стига жените да изнесат тялото.Превод и редакция: БЛИЦ