Мъж с висок пост в авиокомпания "Аерофлот" бе задържан от руските служби за сигурност по обвинение в шпионаж. Арестът му е станал в Лондон, където той е работил. 

Задържаният се казва Дмитрий Федоткин, той отрича да е извършил нещо нередно.

Според профила на задържания в "Линкдин" той е работил като управител на представителството на "Аерофлот" във Великобритания през последните пет години, а преди това е работил почти три години като управител на клона за Великобритания на авиокомпанията.

Неназован руски източник, цитиран от руски информационни агенции, съобщи, че Федоткин е предавал тайни сведения, отнасящи се до социалната и политическа обстановка в Русия на британската служба за външно разузнаване МИ-6, но не е имал достъп до държавни тайни, свързани с авиационната промишленост.

"Аерофлот" заяви, че не разполага с информация по случая, а британското посолство в Москва заяви, че информация могат да предоставят руските власти. Регистрите на Лефортовския окръжен съд в Москва показват, че съдът в сряда е завел дело срещу мъж на име Д. А.

Федоткин по обвинение в държавна измяна. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 20 години затвор, отбелязва Ройтерс.